Alex Nurmi

Mustaherukka- suklaamousse

Ohje 6:lle

Mousse

200 g tummaa suklaata
250 g mascarpone-juustoa
1,5 dl kuohukermaa
0,5 dl Chymos Väkevä Mustaherukkaviini

Viinissä marinoidut kirsikat

100 g tuoreita kirsikoita

2 dl Chymos Väkevä Kirsikkaviini

Mustaherukka-suklaamousse


Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa pehmeä mascarpone-juusto ja viini. Lisää kevyesti vaahdotettu kerma nostellen joukkoon. Lisää lopuksi sulanut suklaa ja vatkaa seos kuohkean ilmavaksi. Nosta jääkaappiin viilentymään puolen tunnin ajaksi ja lusikoi valmis suklaamousse annosmaljoihin. Mikäli säilytät moussea pitempään jääkaapissa, ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön jotta saat palautettua notkean rakenteen.

Viinissä marinoidut kirsikat


Kiehauta viini kattilassa ja kaada kuuma neste huuhdeltujen kirsikoiden päälle. Anna kuuman viinin imeytyä noin tunnin ajan. Tarjoa maustuneet herkut suklaamoussen kanssa.

VINKKI! Tämä resepti sopii mainiosti myös kakun täytteeksi!