Alex Nurmi

Suklaafondant ja pekaanipähkinää

ohje 4:lle
70 g tummaa suklaata
45 g voita
1 kpl kananmuna
1 kananmunan keltuainen
0,4 vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
30 g kidesokeria
40 g pekaanipähkinöitä

vuokien voiteluun

25 g voita
2 rkl tomusokeria

Voitele vuoat pehmeällä voilla ja siivilöi tomusokerilla vuoan reunat.

Sulata suklaa sekä voi kulhossa vesihauteen päälle. Lisää kokonainen kananmuna seokseen koko ajan sekoittaen. Vaahdota toisessa kulhossa sokeri sekä keltuainen ja lisää vaahto suklaaseokseen varovasti nostellen. Siivilöi lopuksi jauhot taikinaan, kaada seos pieniin annosvuokiin ja ripottele pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä.
Kypsennä 200c uunissa 12-15 min vuokien koosta riippuen. Fondanttien tulee olla sisältä valuvan pehmeää.