Punaviinitahran poisto

Punaviiniä kaadetaan lasiin.
14.11.2012

Punaviini lähtee valkoviinillä

Punaviinitahra vaatteissa voi olla hankala poistettava, mutta tahran poistoon löytyy muutamakin näppärä vinkki. Tärkeintä on poistaa tahra tuoreeltaan. 

Yksi hauskimmista vinkeistä punaviinitahran poistoon on käyttää hapokasta valkoviiniä, kuten Viini-lehti numerossa 6/2012 testasi. Juomavinkin oli myös testattava tämä hauska vinkki ja kyllä, se toimii!

Punaviinitahra lähtee suolalla

Perinteisempi keino on suola eli kaada tuoreelle punaviinitahralle suolaa ja anna vaikuttaa hetki. Pyyhi tai imuroi suola pois ja viimeistele kostealla liinalla.

Muitakin keinoja on, mutta yleisesti ottaen suositellaan suolaa ja suolapitoisia tuotteita kuten kivennäisvettä.

On myös suositeltavaa pestä tahraantunut valkoinen vaatekappale valkaisuaineellisella pesuaineella tahranpoistokäsittelyn jälkeen. Muistathan, että valkaisuaineella pilaat helposti värilliset vaatteet.

Vanhan punaviinitahran poistaminen

Tahran poistossa onnistumisessa valttia on siis nopeus. Jos tahra on kuitenkin jo ehtinyt jo kuivua kankaaseen, esikäsittele tahra tahranpoistoaineella tai jos sitä ei ole, kokeile nestemäistä pyykinpesuainetta. Anna vaikuttaa hetki ja pese sen jälkeen valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella pesukoneessa. 

Jos sinulla on joku loistava ja toimiva keino poistaa punaviinitahra, kerro se meille juomavinkkiläisille facebookissa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!