Juhlista vaikka ensimmäistä adventtisunnuntaita nauttimalla ylellinen Alex Nurmen samppanja-aamiainen.
AAMIAISMENU
reseptit 4:lle
Auringonnousu smoothie
Mantelijogurttia
Savulohi ”sufle”
Kalkkuna croissant
Caffé Mocha
Marenki-mansikat
Auringonnousu smoothie
2 dl vaniljalla maustettua rahkaa
2 dl täysmehua
1 pieni banaani kuorittuna
2 kpl säilykepersikoita
10 lehteä tuoretta minttua
Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita kuohkeaksi. Kaada laseihin ja nauti heti.
Mantelijogurttia
300 g tuoreita marjoja
4 dl luonnonjogurttia
1,5 dl mantelirouhetta
3 rkl vaahterasiirappia
Paahda mantelirouhe kuivalla pannulla ja lisää lopuksi joukkoon siirappi. Kääntele kuumana ja anna jäähtyä pieni hetki. Lusikoi sillä aikaa tarjoilulasien pohjalle puolet marjoista ja kaada jogurtti päälle. Ripottele 3/4 mantelirouheesta jogurtin pinnalle ja lopuksi kaada marjat päälle. Koristele annos jäljelle jääneellä mantelirouheella.
Savulohi ”sufle”
100 g savulohta
4 kananmunaa
1 dl kermaa/maitoa
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria
Sekoita kulhossa munat sekä kerma ja mausta seos hyvin. Revi savulohi joukkoon ja lisää myös tilliä. Voitele pienet annosvuoat ja kaada seos kippoihin. Kypsennä uunissa 200c n. 10-15min jolloin munakastaikina alkaa kohoamaan ja saa pinnalle kauniin värin. (kypsennysaika riippuu astioiden koosta) Nosta kohonnut savulohi ”sufle” lautaselle ja koristele esim. mädillä. Tarjoa välittömästi!
Kalkkuna Croissant
4 isoa paistettua croissanttia
8 siivua kalkkunaleikettä
100 g brie- juustoa
4 tuoretta viikunaa
rapeaa salaattia
Halkaise croissant poikittain ja nosta salaatin lehti pohjimmaiseksi. Rullaa kalkkuna päälle ja viimeistele viipaloiduilla viikunoilla sekä brie-juustolla . Yksinkertaisen hyvää!
Caffé Mocha
4 dl valmista espresso kahvia kuumana
3 dl maitoa
1 dl suklaakastiketta
1/6 tl kuivattua chiliä
Kuumenna maito kiehumispisteeseen kattilassa ja nosta liedeltä pois. Lämmitä toisessa kattilassa suklaakastike ja kuivattu chilijauhe. Valmista espresso ja kaada kuuma suklaakastike lasin pohjalle. Valuta kahvi päälle ja lusikoi vaahdotettua maitoa pinnalle. Koristele suklaarouheella ja hemmottele .
Marenki- mansikat
20 mansikkaa
20-30 g valmista marenkia
vaahterasiirappia
Sekoita kulhossa lohkotut mansikat sekä siirappi ja murskaa joukkoon lopuksi marenki. Sekoita hetken aikaa ja annostele jälkiruoka maljoihin. Nautiskele samppanjan tai kahvin kera.