Alex Nurmi

Karitsan paahtopaistia à la Alex

Ohje 4:lle

Karitsan paahtopaisti

4 kpl karitsan paahtopaistia
2 rkl dijon-sinappia
2 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa TAI
1 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
mustapippuria

Perunapaistos

16 pientä kesäperunaa
8 pikkusipulia
2 valkosipulia
25 g voita
kevätsipulia
suolaa
mustapippuria

Karitsan paahtopaistia ja perunapaistosta

Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla ja paista kaunis väri pintaan paistinpannulla. Sekoita sinapin joukkoon rakuuna ja hiero sinappiseos paahtopaistin pintaan tasaisesti. Kiinnitä paistomittari lihan keskiosaan ja kypsennä uunissa 120°C kunnes sisälämpö on 58 astetta.

Nosta kypsyneet paistit toiseen astiaan ja peitä hellästi ne folioon. Anna vetäytyä 8 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi. Nosta karitsa lautaselle ja tarjoa se lämpimän lisäkkeen kanssa. Halutessasi voit valmistaa paistoliemestä kastikkeen lihalle.

Perunapaistos

Leikkaa pestyt perunat viipaleiksi ja puolita kuoritut sipulit. Paista pannulla kaunis väri niiden pintaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Asettele paistos leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200°C noin 15-20 min ajan. Leikkaa lopuksi kevätsipulia paistoksen päälle.