Kärtner Rahmlaib ja väkevöity viini

Kärtner Rahmlaib, Itävalta
Kevään tehdessä tuloaan, juustolaudalle kannattaa lohkaista pala itävaltalaista Kärntner-juustoa. Se on punakitillä kypsytetty tilsit-tyyppinen kermajuusto. Rosoisen kuoren alle kätkeytyvällä juustolla voi herkutella sellaisenaan tai sitä voi sulattaa raclette-pannussa.

Viinisuositus
Suolaisen tilsit-tyyppisen juuston maku täydentyy, kun sen rinnalle kaataa tilkan suomalaisesta tyrnistä valmistettua Chymos Väkevä Tyrniviiniä. Marjaviinin aromi ei ole hyökkäävä, vaan saaristossa kasvavan kullankeltaisen tyrnin luonnollinen tuoksu kohoaa esiin lasista tyylikkäästi. Kokeile vaihtoehtoisesti portugalilaista rubytyyppistä portviiniä. Punaviiniksi valitse mehevän hedelmäinen ja pehmeätanniininen italialainen.