Katkarapurisotto

Katkarapurisotto sopii arkeen ja juhlavampaankin hetkeen. Voit korvata katkaravut myös sienillä tai pieneksi kuutioiduilla broilerinfileepaloilla.

2 rkl rypsi- tai avokadoöljyä
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
8 dl vettä (tai osa valkoviiniä)
1 kasvisliemikuutio
75 g sokeriherneenpalkoja
200 g isoja katkarapuja
100 g maustamatonta tai yrttituorejuustoa
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
limepippuria myllystä
½ ruukku ruohosipulia silputtuna

Katkarapurisotto (2-3 annosta)

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota risottoriisiä hetki käännellen.
Kuori ja hienonna sipuli ja sekoita joukkoon.
Lisää vesi muutamassa erässä ja hauduta kannen alla. Voit korvata osan vedestä valkoviinillä.
Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi suikaleiksi.
Kun riisi alkaa olla lähes kypsää, lisää sokerihernesuikaleet joukkoon käännellen yhdessä sulatettujen tai valutettujen katkarapujen kanssa.
Kääntele vielä joukkoon tuorejuusto ja parmesaania raasteena.
Mausta reilulla annoksella limepippuria ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Viinisuositus:

Kokeile katkarapurisoton seurana Brancott Estate Living Land Series Sauvignon Blanc -valkoviiniä.