Kolmen kuohuviinin vappubrunssi

Kolmen kuohuviinin vappubrunssi kokoaa yhteen vappuun sopivat kuohuviinit ja niille suunnitellut, helposti ulkopiknikille vietävät vappubrunssisyötävät. Näillä kolmella kuohuviinillä sekä kolmella piknikreseptillä saat vappusi maistumaan - säässä kuin säässä.

Pakkaa piknikille mukaan näiden herkkujen lisäksi tuoreita mansikoita, viinirypäleitä ja muita tuoreita hedelmiä ja marjoja.

Kolmen kuohuviinin vappubrunssi

Vappubrunssi | Mozzarella-pestoleivät

Vappubrunssi jatkuu italiaistyylisillä mozzarella-pestoleivillä, jotka valmistuvat nopeasti mukaan piknikille. Yksinkertaisen nerokkaan makuyhdistelmän kumppaniksi tarjotaan Pohjois-Italiasta tulevaa hedelmäisen raikasta Zonin Proseccoa.

12 kpl

Tarvitset

12 kpl paahtoleipää
n. 6 rkl basilika pestoa
2 tomaattia, ohueksi viipaloitua
200 g mozzarella juustoa, siivuina
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Valmistus

1. Levitä pestoa jokaisen paahtoleipäsiivun päälle.
2. Nosta kuuden leivän päälle tomaattiviipaleet, mozzarellaviipaleet ja ilmakuivatut kinkut.
3. Nosta loput kuusi leipää kanneksi leiville. Leikkaa leivät joko keskeltä suorakulmion muotoisiksi paloiksi tai vinottain kolmion muotoisiksi.
4. Kääri leivät voipaperiin.

Kolmen kuohuviinin vappubrunssi

Vappubrunssi | Kesärullat

Vappubrunssi alkaa ihanan kevyillä, riisipaperiin käärityillä rullilla, jotka ovat raikasta piknikruokaa parhaimmillaan. Kesärullat tarjotaan G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanjan kera, joka sopii hyvin kepeiden kesärullien kaveriksi. G.H. Mumm Gordon Rouge on juhlajuomien ykkösiä ja on ehdoton juoma aloittamaan vappubrunssin.

12-24 kpl

Tarvitset

12 kpl riisipaperia
n. 200 g sulatettuja katkarapuja
1 mango
silmusalaattia
(tuoretta korianteria)

Valmistus

1. Kuori mango, puolita se ja poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ohuiksi siivuiksi.
2. Täytä suuri kulho vedellä. Upota yksi riisipaperi kerrallaan veteen ja liota sitä kunnes se pehmenee.Nosta paperi varovasti vedestä ja valuta siitä enimmät vedet pois. Aseta riisipaperi esimerkiksi leikkuulaudalle.
3. Lado riisipapereiden päälle katkarapuja, silmusalaattia ja mangoa. Lisää päälle vielä korianterin lehtiä halutessasi. Jos käytät korianteria, niin lisää muutama lehti.
4. Käännä riisipaperin ala- ja yläosa täytteiden päälle. Käännä tämän jälkeen paperin sivut kiinni ja rullaa mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Tällä tavoin saat 12 kpl rullia. Voit myös puolittaa rullat, jolloin saat 24 kpl rullia.

Vinkki!

Voit käyttää rullien täytteeksi myös mm. kurkkua, porkkanaa, punakaaliraastetta jne.

Jos puolitat rullat, niin tee se vasta piknikpaikalla juuri ennen tarjoilua.

Kolmen kuohuviinin vappubrunssi - Valkia

Vappubrunssi | Tuulihatut

Tuulihatut ovat mukavia tarjottavia kevään ja kesän piknikeille. Samasta taikinasta voi tehdä niin suolaisia ja makeita versioita. Makeiden tuulihattujen seuraksi tarjotaan tyylikästä Valkia-kuohuviiniä, joka on täydellinen pari näille klassikkoleivonaisille.

kaksi pellillistä

Tarvitset

2 1/2 dl maitoa
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
4 munaa
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

Kermavaahtoa ja tuoreita marjoja

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Kuumenna maito voin kanssa kattilassa, kunnes voi on sulanut ja neste on höyryävän lämmintä.
3. Sekoita nesteen joukkoon vehnäjauhot. Kypsennä hetki ja sekoita kunnolla niin, ettei taikina tartu kattilan seiniin. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki.
4. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten aina välillä rivakasti. Lisää leivinjauhe viimeisen munan kanssa yhtä aikaa.
5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota tai nostele lusikalla joko pieniä pötköjä tai ruusukkeita leivinpaperoidulle pellille.
6. Paista tuulihattuja uunin keskitasossa noin puoli tuntia. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana tai tuulihatut lässähtävät.
7. Avaa jäähtynyt tuulihattu terävällä veitsellä ja täytä joko makealla tai suolaisella täytteellä ja tarjoa.

Vinkki!

Täytä tuulihatut piknikpaikalla tuoreilla marjoilla. Myös valmiskermavaahdon voi nakata piknikkoriin ja pursottaa kerma tuulihattujen sisään juuri ennen tarjoilua.

Kolmen kuohuviinin vappubrunssi - kuohuviinivalinnat

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, raikas

Zonin Prosecco Brut
Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, yrttinen.

Zonin Prosecco Brut on saatavilla sekä 75 cl että 37,5 cl pullossa.

Valkia
Puolikuiva, keskihapokas, mustikkainen, kevyen metsämarjainen, hennon sitruksinen, raikas. rosee.

Vappubrunssi | Marenkikakku

Herkullinen marenkikakku valmistuu helposti ja vaivattomasti. Voit valmistaa marenkipohjat jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Marenkikakku on helppo pakata mukaan piknikillekin. Huuhtele marjat kotona ja pakkaa erilliseen rasiaan. Samoin marenkipohjat. Tiesitkö, että kerman vatkaamiseen ei välttämättä tarvita vatkainta. Kaada kerma kannelliseen purkkiin ja ravistele rivakasti parisen minuuttia. Voilà ja sinulla on kermavaahtoa. Myös kermavaahto spray on varteenotettava vaihtoehto mukaan otettavaksi. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua.

n.6:lle

Tarvitset

Marenkitaikinaa

Täyte

2 dl kermaa
1 rkl sokeria
4 dl tuoreita mansikoita

Koristeluun

tuoreita mansikoita
kotimaisia vadelmia
mustikoita
kiiviä lohkoina

1. Valmista marenkitaikina alla olevan ohjeen mukaisesti.
2. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
3. Piirrä leivinpaperiin kaksi noin 20 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää. Noste leivinpaperi uunipellille.
4. Levitä marenkitaikina ympyröiden sisälle.
5. Paista marenkikakun pohjia noin 1 1/2 h uunin keskitasossa. Nosta marenkipohjat uunista ja anna jäähtyä rauhassa.
6. Mausta kerma sokerilla ja vatkaa kerma vaahdoksi.
7. Levitä kerma toiselle marenkipohjalle. Lado puolet mansikoista kerman päälle. Laita päälle toinen marenkipohja.
8. Levitä kakun päälle loput kermasta. Halkaise passiohedelmä ja kaavi sisus kakun päälle. Koristele lopuilla mansikoilla.

Marenkitaikina

4 valkuaista
2 1/2 dl sokeria

Marenkitaikinan valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen.

Marenkitesti

Vatkaa valkuaiset niin kovaksi että, vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Marenkimassa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa.

Voit värjää marengin halutessasi nestemaisellä elintarvikevärillä. Muutama tippa riittää mainiosti.

Muista!

Varmista , etta vatkauskulho ja sähkovatkaimen vispilät ovat kuivia ja puhtaita. Erottele kananmunien valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten sekaan.

Reseptit ja kuvat: Sari Spåra, Sweet Food O'Mine