Kotimainen Valkia-kuohuviini on satavuotiaan Suomen itseoikeutettu maljajuoma

30.11.2016

Kotimainen Valkia-kuohuviini juhlistaa satavuotiasta Suomea. Valkoherukoista ja mustikoista valmistettu juoma vaalii suomalaista kuohuviinien valmistusperinnettä.

Pernod Ricard Finland tuo marraskuun lopussa Alkoihin ja ravintolakauppaan Valkia-kuohuviinin. Tyylikäs pullo edustaa suomalaista designia ja tuo upeasti esiin tasavallan juhlavuoden. Korkealaatuisen kuohuviinin raaka-aineina on käytetty kotimaista valkoherukkaa ja mustikkaa. Valkiasta haluttiin tehdä puolikuiva kuohuviini, jossa on tyylikkäästi hennon mustikkainen maku. Suomen juhlavuotta kunnioittaen Valkiassa käytetään vain kotimaisia marjoja.

 

Valkian ehdottomana vahvuutena kotimaisuus

Valkia-kuohuviinin ehdoton vahvuus itsenäisyyden juhlavuoden tuotteena on kotimaisuus. Valkia erottuu edukseen pullolla, jossa suomalaisuus tulee esiin nykyaikaisen tyylikkäästi. Suomen lipun sinivalkoisuus heijastuu niin Valkia-pullon väreissä kuin itse tuotteen maussa, jossa valkoherukka yhdistyy suomalaisille tuttuun mustikkaan. Alkoihin Valkia tulee myyntiin sopivasti juuri ennen itsenäisyyspäivää.

Valkia vaalii pitkää suomalaista kuohuviinin valmistusperinnettä

Valkia valmistetaan alusta asti Suomessa. Turkulainen Nordforsin tehdas alkoi valmistaa kotimaisia viinejä ja liköörejä jo 1860-luvulla, ja vuonna 1892 esiteltiin ensimmäinen kotimainen kuohuviini. Nykyään Turun juomatehtaan alkoholinvalmistusperinnettä pitää yllä Pernod Ricard Finland. Suomi juhlii 100-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta Turun juomatehtaamme perinteet kantavat aina 150 vuoden päähän. Turun tehtaalla on valmistettu kuohuviiniä koko itsenäisen Suomen taipaleen ajan.

"Valmistamme viinin alusta asti itse. Ensin tehdään valkoherukkaviini, joka on ainutlaatuinen raaka-aine kuohuviinin valmistuksessa. Kuplat tuotteeseen muodostuvat vasta toisen käymisen myötä. Valkian kohdalla maku viimeistellään kotimaisilla mustikoilla" Brand Manager Juuli Vekkilä kertoo.

Valkia kunnioittaa raikkaalla ja ajanmukaisella tavalla perinteitä ja suomalaista osaamista.

Raikas, hennon mustikkainen maku

Valkian maku on Alkon valikoimassa uusi eikä vastaavaa tuotetta ole aiemmin ollut markkinoilla. Valkia on puolikuiva kuohuviini, jonka maussa tulevat esille raikkaat valkoherukat ja niiden seurana hento mustikkaisuus. Alko kuvailee kuohuviiniä puolikuivaksi, keskihapokkaaksi, mustikkaiseksi, kevyen metsämarjaiseksi, hennon sitruksiseksi ja raikkaaksi.

Valkia
Hinta Alkossa: 11,98 € (75 cl)
Alkon tuotenumero: 688697

Lue tuotteesta lisää tästä linkistä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!