Kuhakääryleet

Kuha on suomalaisten suosikkijärvikala. Siinä on hieno maku ja vähän ruotoja. Reilusta kilonpainoisesta kalasta valmistuu grillissä kätevästi kesäpäivän maukas ateria. Helpossa kesäkokkaamisessa kuhapalat kiedotaan ilmakuivattuihun kinkkusiivuihin ja kypsennetään grillissä. Hiiligrillin hohteessa kuhakääryleet kypsyvät mehukkaiksi saaden samalla intensiivisiä savun aromeja ja makuunsa savuisuutta sekä voimaa.

2 kokonaista ruodotonta ja nahatonta kuhafilettä
1 pkt ilmakuivattua kinkkua/pekonia
suolaa
sitruunapippuria
sitruunan puolikas
cocktailtikkuja

Leikkaa kuhafileet poikittain neljään osaan, mausta palat suolalla ja pippurilla sekä purista niille hieman sitruunan mehua. Kieritä kalapalat rulliksi, kääri kinkku/pekonisiivuihin ja kiinnitä rullat cocktailtikuilla. Lihasiivu pitää hauraan kuhan kypsennettäessä kasassa, antaa lisämakua kokonaisuuteen ja säilyttää samalla kalan mehukkaana. Grillaa kääryleitä hiiligrillissä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes kuhan väri on kypsän valkoinen. Poista cocktailtikut ja tarjoile kuharullat uusien perunoiden sekä grillattujen vihannesten kanssa.

Teksti: Heikki Remes www.viinimies.com
Kuvat: Eeva Remes