Kuuba

Kaupunkikuva Havannasta Kuubasta rommin kotimaasta.
Kuubassa on suotuisat kasvuolosuhteet sokeriruo'olle. Maasta onkin kehittynyt maineikas rommintuottaja.

Aromikkaat raaka-aineet

Rommin tärkeä ainesosa sokeriruoko löysi aikoinaan suotuisat kasvuolosuhteet Kuubasta, josta kehittyikin yksi maineikkaimmista rommintuottajista aina Castron valtaantuloon saakka. Kuubalaisen rommin salaisuus piilee raaka-aineen aromikkuudessa ja korkeassa sokeripitoisuudessa - tai sitten siinä ainutlaatuisessa tunnelmassa, jonka juoma välittää nauttijalleen.

Rommit jaetaan kahteen ryhmään: Rhum agricole - maatalousrommiin, jota tuotetaan puhtaasta sokeriruokomehusta. Sokeriruoot korjataan useimmiten käsin ja niiden annetaan käydä noin 5 prosenttiseksi mehuksi. Tämän jälkeen mehu tislataan n. 72 prosenttiseksi ja annetaan vanhentua.

Kuubalaisia rommeja

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!