Alex Nurmi

Karitsan potkaa ja tattirisottoa

Ohje 4:lle

Haudutettu karitsan potka

4 kpl karitsan potkaa
1 dl tuoreita yrttejä(timjami,minttu,rosmariini)
1 rkl suolaa
2 l lihalientä
4 laakerinlehteä

Portviinikastike

2 dl portviiniä
2 dl demi glacea
1 dl paistolientä

Tattirisotto

200 g risottoriisiä
1 l tatteja viipaloituna
2 isoa keltasipulia
3 rkl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl oliiviöljyä
n.5 dl valkoviiniä
1 dl kasvis-tai kanalientä
1 dl mascarpone-juustoa
suolaa
mustapippuria

Haudutettu karitsan potka

Suolaa raa’at lihat ja pyörittele ne yrteissä. Anna maustua 2 tunnin ajan. Paista paistinpannulla lihassyyt kiinni ja nostele potkat uunivuokaan lihaliemen kanssa johon lisäät laakerinlehdet. Hauduta 140 c uunissa 4 tunnin ajan.

Portviinikastike

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä niin kauan kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Tarkista maku ja tarjoile lihan kanssa.

Tattirisotto

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Paista sienet ja sipulit öljyssä ja lisää risottoriisit joukkoon. Kuullota seosta kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua. Lisää kasvisliemi pienissä erissä, välillä haihduttaen. Kypsennä, kunnes riisi on napakan kypsää. Mausta risotto tuoreyrtillä, suolalla sekä mustapippurilla ja viimeistele lopuksi mascarponella.