Merirapua ja parsaa à la Pekka Terävä

Resepti: Pekka Terävä

4:lle

12 kpl meriravun pyrstöjä (voit käyttää myös jättikatkaravun pyrstöjä)
1 nippu vihreää parsaa
5 g timjamia
1 valosipulin kynsi
50 g voita
50 g rypsiöljyä
40 g vesikrassia
200 g rapulientä (voit käyttää myös hummerifondia)
1 sitruunan mehu
10 g rakuunaa hienonnettuna
50 g samppanjaviinietikkaa
12 kirsikkatomaattia lohkoina
½ nippu kevätsipulia hienonnettuna
Suolaa, mustapippuria

Kuori meriravun pyrstöt ja paista ne öljyssä valkosipulin ja timjamin kera melkein kypsiksi.

Lisää pannulle parsat ja voi. Valele parsoja voilla pannussa kunnes ne ovat kypsiä, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita merirapuliemi (tai hummerifondi), etikka, sitruunamehu, kevätsipuli ja rakuuna. Lisää kirsikkatomaatit ja öljy.

Asettele parsat lautaselle, lisää meriravut parsojen päälle ja merirapuvinegretteä kastikkeeksi. Koristele vesikrassilla ja yrteillä.

Kuva: Mari Moilanen