Moselin ainutlaatuiset Rieslingit

09.05.2016

Onko kesälomamatkasi vielä varaamatta tai oletko matkakohdetta vailla? Kaunis Moselin laakso on kesän matkakohteena vertaansa vailla.

Parsakausi on parhaimmillaan ja hapokkaat Riesling –rypäleen valkoviinit ovat oiva valinta parsalle. Kenties juuri tästä syystä Alkokin on nostanut Moselin alueen Riesling –viinit toukokuun kampanjaviineiksi ja esille myymälöissään. Saksa on maailman merkittävin Rieslingin tuottaja. Maan koko viininviljelysalasta lähes neljännes on Rieslingiä, ja siitä puolet kasvaa Moselissa ja Rheingaussa. Mosel on Saksan vanhin viinialue ja Riesling sen viljellyin rypälelajike. Moselin laakson Riesling –viineille tunnusomaista on niiden upea hapokkuuden ja makeuden tasapaino. Alkostakin löytyy kuivaksi luokiteltuja mutta myös makeampia Moselin alueen Riesling –viinejä.

Kaunis Moselin laakso on yksi Saksan tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinialueista. Viininviljelylle ihanteellinen mineraalipitoinen kalkkikivimaaperä tuottaa aarteita moneen makuun. Viinitilamatkailun nostaessa suosiotaan Moselin laakso on myös yksi kauneimmista ja suosituimmista matkailukohteista, jossa on erinomaiset vaellusmahdollisuudet. Vaellusreitin eri osille on suunniteltu useita valmiita matkapaketteja, joiden kesto vaihtelee kahdesta viiteen päivään. Moselin laakson pikkukaupungeissa on paljon viinitiloja, joilla voi majoittua. Idyllisiä hotelleja on pienissäkin kylissä. Lisäksi vuokralle tarjotaan loma-asuntoja. Jokaisella kaupungilla on omat sivunsa, mutta varauksia voi tehdä keskitetysti osoitteessa www.moselsteig.de. Kaupunkien ja kylien välillä matkaa voi taittaa myös busseilla ja jokilaivoilla. Pyörän vuokraus alueella on suosittu tapa vierailla viinitilalta toiselle. Nopein reitti on lentää Frankfurt-Hahnin lentokentälle ja vuokrata sieltä auto tai ottaa taksi esimerkiksi Bernkastel-Kuesiin.

Jokaisessa Moselin laakson kylässä ja kaupungissa on oma viinisadonkorjuujuhlansa. Yksi suurimmista pidetään Bernkastel-Kuesissa 4.–8. syyskuuta. Matkailijoiden suosimassa kauniissa Bernkastel-Kuesin kylässä sijaitsee myös alueen suurin viinintuottaja Moselland, jonka viinejä löytyy myös Alkon valikoimasta, esimerkiksi nämä alkavan kesän ehdottomat juomasuosikit:

-Mainio aperitiivi ja monipuolinen ruokien seuralainen Moselland Riesling Trocken

-Vuodenajan mukaan vaihtuvaan taidepulloon pakattu vivahteikas seurusteluviini Moselland Ars Vitis Riesling

-Lempeä ja makeahto Moselland Riesling Kabinett, joka on saatavilla myös kesän retkille sopivassa hanapakkauksessa.

Jos suunnittelet matkaa Moselin laaksoon ja haluat vierailla Mosellandilla, kysythän neuvojamme sähköpostitse joko kaisa.kavekari@pernod-ricard.com tai suoraan tuottajalta info@moselland.de!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!