Muotilegendan vinkit cocktail-tyyliin

Jacqueline Kennedy Onassis rakasti Ranskaa – ja sitä symboloivia Lillet-aperitiiveja. Poimimme tyyli-ikonin parhaat vinkit cocktail-pukeutumiseen.

1. Valaise kasvot helmillä

Helminauha on konservatiivisesta maineestaan huolimatta ihmeasuste, sillä sen valkoinen hehku luo valoa ja raikkautta kasvoille. Jackie tiesi tämän jo senaattorinrouva-aikoinaan, ja yhdisti usein kolminkertaisen helminauhan hihattomiin kotelomekkoihin. Nostalginen tyyli toimii yhä, joskin sitä voi modernisoida rennommalla kampauksella tai sporttisilla jalkineilla.

Avioiduttuaan Arisoteles Onassiksen kanssa Jackien tyyli muuttui boheemimmaksi. Samalla kolminkertainen helminauha vaihtui pitkään, jopa vyötärön yli ulottuvaan versioon, jonka tyyli-ikoni yhdisti Välimerellä Christina-jahdilla seilatessaan epämuodollisiin minimekkoihin. Hänet myös ikuistettiin Ateenassa aamuyöllä vuonna 1972 poistumassa yökerhosta pikkutunneilla nelikymppistensä jälkeen pukeutuneena Emilio Puccin villin psykedeeliseen mekkoon ja pitkiin helmiinsä.

2. Valitse värejä

Jackie pukeutui harvoin mustaan tai murrettuihin väreihin. Nuorempana hän luotti pastelleihin, varttuneempana vahvoihin väreihin. Niihin pukeutuneena huomio cocktail-kutsuilla on helppo saada.

Jackie ei myöskään kavahtanut kuvioita. Hänen tiedetään hankkineen jo 1950-luvun lopussa yhdeksän värikästä Marimekko-leninkiä. Yhdessä niistä hän poseerasi aviomiehensä John F. Kennedyn kanssa Sports Illustrated -lehden kannessa vuonna 1960.

3. Uskalla olla rento

Varsinkin 1970-luvulta lähtien Jackien tyyli muuttui rennommaksi. Paparazzit bongasivat hänet toisinaan farkuissa ja pooloneuleessa kaupunkielämän sykkeestä. Rento asu edellytti kuitenkin moitteetonta laatua. Jackien neuleet olivat aina kašmiria ja kaikenkarvaisten asusteiden sijaan ne saivat seurakseen ikonin suosikkiasusteet: Cartierin Tank-kellon ja Guccin bambukahvaisen laukun. Tavallinen nainen ei voi välttämättä satsata yhtä tyyriisiin valintoihin, mutta laadukkaat nahka-asusteet ja hillityt korut kimmeltävän rihkaman sijaan viimeistelevät rennon tyylin.

4. Tilaa tyylikäs aperitiivi

Jackie ei naukkaillut sateenkaaren kirjavia cocktaileja, vaan tilasi useimmiten tonic-vedellä jatketun Lillet-lasillisen. Ihastusta juomaan selitti tyyli-ikonin lämmin suhde Ranskaan. Sujuvasti ranskaa puhuva nainen vieraili maassa jo nuorena. Yhdysvaltain ensimmäisenä naisena hän villiinnytti ranskalaiset ja sai John F. Kennedyn esittelemään itsensä valtiovierailulla miehenä, joka saapui Pariisiin Jacqueline Kennedyn seuralaisena.

Nykyään Jackie todennäköisesti innostuisi tilaamaan tämän kesän raikkaan hittidrinkin eli Lillet Spritzerin. Se syntyy seuraavista aineksista:

Lillet Spritzer
8 cl Lillet Blancia
Tonic-vettä
Koristeeksi: mansikoita, mintunlehtiä ja kurkunsiivu

Artikkelin kirjoittaja Mirva Saukkola on tyyli- ja tapa-asiantuntija, joka on kirjoittanut teokset Etiketti (WSOY 2014) ja Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta (WSOY 2015).

Kuvalähde: http://www.marieclaire.co.uk/fashion/ideas/34772/33/ultimate-style-icons....

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi