Vinkkejä piknikille

Vinkkejä piknikille

Mikään ei vedä vertoja lämpimän kesäpäivän piknikille. Hyvä seura, helposti kuljetettavat ja säilyvät ruoat sekä virkistävät juomat ovat onnistuneen piknikin perusainekset. Perinteisestä piknik-korista tulisi löytyä ainakin viltti, sopivat astiat ja aterimet, eikä sovi unohtaa pullonkorkinavaajaa. Ruoat kannattaa pakata erikseen joko koriin tai kylmälaukkuun.

Valitse piknikviinit oikein

Useimpia piknikille sopivia juomia saa nykyään myös kätevissä ja kevyemmissä kartonkipakkauksissa tai kierrekorkein varustettuna. Hyviä piknik-viinejä litran nestekartonkitölkeissä ovat mm. Gato Negro Rosé ja Festivo Riesling-valkoviini. Paola Suhosen suunnittelema Festivo-viinin pakkauksen kuosi tuo piknik-kattaukseen ripauksen tyylikästä suomalaista designia. Muista valita juoman mukaiset tyylikkäät lasit, jotka kulkevat kätevästi vaikka vilttiin kiedottuina. Jos et halua pakata mukaan laseja, on piknikillä täysin sopivaa nauttia kuohuviiniä pillillä pienistä pikkolopulloista. Moderni ja tyylikäs Gisselbrecht Cremant d'Alsace on myös hyvä valinta piknikin kuohuviiniksi monipuolisena ruoka- ja seurusteluviininä. Jos olette piknikillä isommassa seurassa, kannattaa valita hanapakkausviini.

Kylmät ja kuumat tarjottavat

Kylminä tarjottavat piknikruoat on hyvä jäähdyttää kunnolla etukäteen ja säilyttää piknikin ajan varjossa. Hyvä vinkki viilentämiseen on edellisenä iltana pakkaseen laitettavat jäävesipullot, jotka pitävät ruoan viileänä perinteisen kylmäkallen tapaan, mutta ne voidaan myös tarjota piknikin edetessä virkistävänä juomana muiden juomien lisäksi. Muut juomat voi niin ikään laittaa pakkaseen noin puoleksi tunniksi ennen piknikille lähtöä, ja juomat pysyvät kätevästi viileinä esimerkiksi muovipussissa rantavedessä ennen ruokailua.

Lämpimät ruoat on hyvä kietaista folion lisäksi vielä sanomalehtipaperiin, jotta lämpö ei ehdi laskea ennen ruokailua. Useissa uusissa sähköisissä kylmälaukuissa on valittavana myös lämmitystoiminto, joka on omiaan nimenomaan ruuan lämpimänä pitämiseen.

Suolaista ja makeaa

Ulkoilmassa ruoka maistuu aina paremmalta, joten muista varata riittävästi ruokaa tarjolle - sekä suolaista että makeaa. Syötäväksi on hyvä valita helposti kuljetettavia sekä hyvin säilyviä ruokia: patongit, piirakat, pasteijat ja keksit. Salaattikaan ei ehdi vettyä tai nahistua kun sen valmistaa kätevästi paikan päällä valmiiksi pilkotuista ja erikseen pakatuista aineksista. Makeannälkään voi tarjota vaikkapa samppanjan klassikkoseuralaista mansikkaa, erilaisia hedelmiä tai pikkuleivonnaisia.

Viihdytään yhdessä

Ota mukaan vielä jotain helposti mukana kuljetettavaa viihdykettä koko porukkaa silmällä pitäen, kuten pelikortit, frisbee, mölkky tai matkakokoinen lautapeli. Muita tarpeellisia tarvikkeita ovat mm. servietit, talouspaperi, aurinkorasva ja hyttyskarkote. Tärkeimpänä kuitenkin muista varata mukaan riittävästi roskapusseja, jotta voimme jatkossakin nauttia piknikeistä puhtaassa luonnossa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!