Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejo tuottaa Campo Viejo -viinejä, jotka ovat Rioja-viinien lippulaivaviinejä. Aina perustamisestaan vuodesta 1959 lähtien viinitalo on ollut synonyymi laatuviineille, uniikille tyylille ja innovaatioille. Bodegas aloitti viennin 1970-luvulla ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitto kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.

Campo Viejolla on syvä rakkaus ja kunnioitus maata sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Riojan Alta, Rioja Baja ja Rioja Alavesa -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on myös tuoda parhaat Rioja-viinin valmistustaidot tälle vuosituhannelle mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Yhtiö on sitoutunut säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.

Viinitilalla puhaltavatkin uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa, ja Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva Bodegas onkin yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espnajalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja se sijaitseekin viinitarhojen läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.

Jos haluat löytää ja maistaa todellisen Riojan, kannattaa tehdä viinimatka Espanjaan ja vierailla Campo Viejon Viinitilalla. Voit varata kierroksen tai bookata tapahtuman viinitilalla suoraan Campo Viejon kansainvälisillä verkkosivuilla. Viinitilan kellareissa seitsemän metrin syvyydessä on varastoituna 70 000 tynnyriä ja kuusi miljoonaa pulloa.

 

 

http://www.campoviejo.com/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!