Jacob's Creek Wines

Jacob's Creek Wines

Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan. Paikassa on nykyään myös vuonna 2002 avattu Jacob's Creek Visitor Center, jossa kuka tahansa viinimatkailija voi vierailla. Paikka onkin suosittu turistikohde ja sen Jacob´s Creek -ravintola voitti Australian Tourism Awards -kilpailussa vuonna 2012 parhaan Turistiravintolan tittelin. Samassa kilpailussa viinitalo palkittiin myös Best Tourism Winery -tittelillä.

Viinitalon toimintafilosofia - mahdollisimman laadukasta kohtuuhintaan - on tuonut viinitalon lippulaivalle Jacob's Creek viineille lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Jacob's Creek onkin yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinibrandeista (Wine Intelligence 2007). Jacob’s Creek -viinien runsaasta rypälevalikoimasta löytyy oikea maku jokaiseen tarkoitukseen: seurusteluun, arkiseen ateriointiin ja juhlaviin tilanteisiin. Jacob’s Creek on Australian eniten viety pullotettu viini. Päävientialueet ovat Englanti ja USA. Ansioistaan Australian viiniteollisuuden hyväksi Jacob´s Creek on palkittu vuonna 1994 Maurice O´Shea -palkinnolla. Lue lisää tuottajasta sen viinien kansainvälisiltä sivuilta

https://www.jacobscreek.com/en

Barossa Alue

Barossa on yksi Etelä-Australian kuudesta viinintuotantoalueesta ja luultavasti tunnetuin nimi Australian viiniteollisuudessa. Barossa-viinit ovat saaneet enemmän kansainvälisiä palkintoja, kuin mikään muu alue maassa. Se on jaettu kahteen osaan: Länsi-Barossa Valley (käytännöllisesti katsoen lämpimämpi laakson pohja) ja itäpuolella viileämpi, korkeampi Eden Valley, joilla molemmilla on vuonna 1997 virallisesti vahvistettu maantieteellinen merkintä.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!