Viña San Pedro

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron portfolioon kuuluvat mm. 9 Lives, Castillo de Molina, 1865 Single Vineyard, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South Organic. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman.

Uuden maailman vuoden viinitalo

Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka.

360° Sustainable -ohjelma

Viña San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate. Vuonna 2014 Viña San Pedro palkittiin ponnisteluistaan ympäristöasioiden ja kestävän kehityksen parissa, jolloin The Drinks Business* Green Awards 2014 –kilpailussa voitto tuli sarjassa ”Ethical company of the year”, ensimmäisenä chileläisenä viinitalona. Samassa kilpailussa tuli myös toinen sija sarjassa ”Green company of the year”.

* The Drinks Business Green Awards on maailman suurin kilpailu, jolla alkoholijuoma-alan yrityksiä halutaan herätellä huomioimaan ympäristöasioita. Kilpailussa tunnustusta saavat yritykset, jotka esimerkillisesti ottavat kestävän kehityksen ja ympäristön huomioon kaikessa toiminnassaan: http://www.thedrinksbusiness.com/awards/green-awards-2014/

Wines of Chile Association valitsi viime vuonna 150 vuotta täyttäneen Viña San Pedron “Vuoden Viinitaloksi 2014”.

http://www.sanpedro.cl/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!