Pariisin terassietiketin ABC

Ranskalaisessa kulttuurissa katukahvilat ovat paikka näyttäytyä ja bongata kiinnostavia ihmisiä. Nappasimme parhaat vinkit terassietikettiin.

1. Hakeudu hyvälle paikalle

Joskus terassi on niin tupaten täynnä, ettei auta kuin tyytyä ainoaan vapaaseen paikkaan. Mikäli valinnanvaraa kuitenkin löytyy, valitse paikka, josta voi parhaiten zoomailla ohikulkijoita. Terassille ei tulla murjottamaan, vaan havainnoimaan kaupungin kiinnostavimpia tyyliniekkoja

Jos mahdollista, karta suoraa auringonpaistetta. Mikäli et ole sivellyt kasvojasi 50-suojakertoimellisella aurinkovoiteella, voi ihosi helposti alkaa punoittaa eikä tomaattinenä näytä koskaan terassilla imartelevalta.

2. Satsaa aurinkolaseihin

Aurinko paistaa usein armottomasti terassille ja silmät on siksi syytä suojata. Elegantit aurinkolasit myös mahdollistavat katuvilinän uteliaan tarkastelun ilman nolostumista. Mikä parasta, voit aina liu’uttaa niitä pitkin nenänvartta ja luoda katsekontaktin kadun kiinnostavimpaan kävelijään. Mitä mestariflirttailua!

3. Suunnittele terassiasu taiten

Päivänpaistattaminen terassilla on osa kaupunkikulttuuria. Siksi sekä paidattomat miehet että napapaitanaiset sopivat terassin sijaan parhaiten hiekkarannalle. Joskus törmää keskustelupalstoilla vielä mielipiteisiin, joiden mukaan treenattua kroppaa sopii esitellä muita uskaliaammin. Puolialaston bikini fitness -mestari näyttää kaupunkihulinassa kuitenkin aivan yhtä tyylittömältä kuin pyylevämpikin paljastelija.

Pue siis päällesi kaupunkiin sopiva kesäasu. Unohda mökkitamineet, kuten mottitalkoisiin sopivat muovisämpyläjalkineet.

4. Älä hötkyile!

Itsepalvelukulttuurin vuoksi pohjoismaalaiset ovat tottuneet tilaamaan kerralla enemmän. Miksi ei tilaisi kahta juomaa yhden sijaan mikäli tarjoilijaa ei kuitenkaan puoleen tuntiin edes näy?

Herkullinen juomasi kuitenkin väljähtyy, jos edelleen hörpit puolta edellisestä. Uskalla siis vaatia palvelua ranskalaiseen tapaan. Tarjoilija on töissä sinua ja kanssa-asiakkaitasi varten. Jos täydennyksen saaminen kestää vuosisatoja, ei ole asiakkaan asia varautua siihen etukäteen. Sen sijaan voit antaa kohteliasta palautetta asiasta. Jollei se tepsi, lähetä sähköpostia ravintoloitsijalle heti seuraavana aamuna.

5. Nettisurffaile hillitysti

Pariisin kahvilat merkitsevät monelle kaupungissa asustavalle ulkomaalaiselle lyhytaikaista työhuonetta ilmaisen nettiyhteytensä vuoksi. Yksin onkin nykyään täysin sopivaa vetäytyä taka-alalle lukemaan sähköpostejaan. Seurassa se ei kuitenkaan sovi.

Hillitse myös halujasi julistaa terassiseikkailujasi sosiaalisessa mediassa. Kaverikuvan nappaaminen iloisesta seurueesta tai asetelma drinkkilasistasi oliivikulhon kera on ihan ookoo ikuistaa. Kuvien postaaminen someen ja tykkäysten kyttääminen viiden minuutin välein puolestaan ei.

Suosittelemme terassivirvokkeeksi Lillet Spritzeriä, joka on tämän kesän muodikkain juoma. Se syntyy seuraavista aineksista:

Lillet Spritzer
8 cl Lillet Blancia
Tonic-vettä
Koristeeksi: mansikoita, mintunlehtiä ja kurkunsiivu

Artikkelin kirjoittaja Mirva Saukkola on tyyli- ja tapa-asiantuntija, joka on kirjoittanut teokset Etiketti (WSOY 2014) ja Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta (WSOY 2015). Mirvan blogia Pariisista voit lukea osoitteessa mirvasaukkola.com.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi