Alex Nurmi

Peuraa ja ohra-kaalipaistosta

Ohje 6:lle

Peura

1,2 kg peuran kalvotonta sisäpaistia ja ulkofileetä
2 tl suolaa
mustapippuria

Ohra-kaalipaistos

1 kpl(n.600g) pieni kaali
1 sipuli
100 g pekonia
200 g ohrasuurimoita
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
hunajaa

Lisäksi: Karamellisoitua omenaa

Peura

Mausta peura kauttaaltaan.
Paista lihaan pannulla kaunis väri, noin 1 minuutti per puoli.
Kypsennä 100c uunissa, kunnes sisälämpötila on 52-54 astetta (noin 45 min.).
Kääri valmis liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile lisäkkeiden kanssa.

Ohra-kaalipaistos

Kuutioi pekoni, suikaloi kaali ja leikkaa sipuli lohkoiksi.
Laita pekoni kylmälle pannulle ja anna ruskistua rapeaksi. Lisää sipuli sekä kaali ja paista kypsän rapeaksi. Lisää lopuksi keitetty ohra ja mausta suolalla sekä hunajalla.