Piparkakkucamembert

Piparkakkucamembert:

200 g camembert juustoa
1 kpl kananmuna
piparkakkumurua

Mustaherukkakastike:

5 dl mustaherukoita
5 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja ja tilkka vettä
1/2 dl Chymos väkevä mustaherukkaviini

Piparkakkucamembert:

Leikkaa juustosta kuori pois ja leikkaa se neljään yhtä suureen palaan. Kastele palat rikkivatkatussa munassa ja kääntele sen jälkeen piparkakkumuruissa. Kypsennä juustopaloja 200-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia tai kunnes juusto on lämmennyt, mutta ei vielä sulanut. Kypsennä juustopalat, jos mahdollista, suoraan uunin kestävillä lautasilla, sillä pehmeäksi lämmenneen juuston nostaminen lautasille saattaa olla hankalaa.

Mustaherukkakastike:

Mittaa kastiketta varten marjat ja vesi kattilaan. Keitä marjoja viitisen minuuttia ja siivilöi kuoret pois. Kaada mehu takaisin kattilaan ja mausta sokerilla. Kuumenna seos kiehumapisteeseen ja suurusta vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Kiehauta kastike ja mausta mustaherukkaviinillä. Anna kastikkeen jäähtyä ennen tarjoamista. Voit lisätä sokeria maun mukaan.