Alex Nurmi

Appelsiini Crème Brûlée

Ohje 4:lle
5 dl kuohukermaa
1,1 dl sokeria
1 vaniljatanko
6 kananmunankeltuaista
1 appelsiini

Koristeluun

1 dl ruokosokeria
mansikoita
tuoretta minttua
appelsiinin liha

Kaada kattilaan kerma, sokeri, halkaistu vaniljatanko sekä appelsiinin kuori. Kiehauta seos ja jätä se jäähtymään hetkeksi.
Sekoita keltuaisten rakenne rikki ja lisää ne jäähtyneeseen (alle 80 asteiseen) seokseen. Sekoita hyvin mutta älä vatkaa, jottei seokseen tule liikaa ilmakuplia.
Kaada seos uuninkestäviin annosvuokiin ja kypsennä 95 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes bryle on hyytynyt.

Jäähdytä seos kylmässä mielellään yön yli. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle ruokosokeria. Paahda sokeri rapeaksi polttimella ja koristele appelsiini-mansikkasalaatilla.