Alex Nurmi

Grillatut vartaat

Ohje 4:lle
400 g marmoroitunutta ulkofileetä
100 g kirsikkatomaatteja
100 g herkkusieniä
2 punasipulia

Pekoni-sipulipaistos

200 g uusia perunoita
150 g pekonia
100 g siitakesieniä
muutama kevätsipulin varsi

Grillatut vartaat ja pekoni-sipulipaistosta

Leikkaa kaikki raaka-aineet varrastikkuihin sopiviksi paloiksi ja pujota ne vartaisiin.

Grillaa mehukkaan kypsiksi ja tarjoile peruna-pekonipaistoksen kanssa.

Pekoni-sipulipaistos

Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja laita ne kylmään pannuun. Kuumenna pannua jolloin myös pekonin rasva alkaa sulamaan lihasta pois. Leikkaa pestyt perunat ohuiksi viipaleiksi sienten kanssa ja lisää ne paistokseen.

Paista niin kauan kunnes kaikki raaka-aineet ovat rapean kypsiä ja mausta lopuksi mustapippurilla sekä suolalla ja ripottele pinnalle kevätsipulia.