Alex Nurmi

Karitsan karetta ja papucassouletia

2 kpl karitsan karetta
1 tl sormisuolaa
mustapippuria

Kastike

1 l lihalientä
2 dl Wyndham Estate BIN 555 Shiraz -punaviiniä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl tuoretta timjamia
1 dl tuoretta rosmariinia
2 laakerinlehteä
sherryetikkaa

Papucassoulet

300 g keitettyjä papuja, esim. valko- tai mustapapuja
1 dl tuoreita herneitä
50 g voita
suolaa
mustapippuria

Paista karitsan kareeseen kaunis väri pannulla pintaan. Kypsennä liha 120-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämmöksi 54 astetta. Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä 10 minuutin ajan ennen tarjoilua.

Kuullota pilkottua sipulia kattilassa kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon punaviini ja anna seoksen kiehua voimakkaasti toiset 10 minuuttia. Lisää lihaliemi ja jatka keittämistä 20 minuutin ajan. Siivilöi kokoon keittynyt kastike. Lisää lopuksi yrtit ja hauduta kastiketta vielä 15 minuuttia. Lisää lopuksi makusi mukaan suolaa, sokeria sekä sherryetikkaa.

Lämmitä pavut kastikkeessa, lisää lopuksi voi ja herneet. Tarjoile karitsan kanssa.