Karitsan karetta ja papucassouletia

Lammas
Karitsan karetta valkoisella lautasella

Kokkaa Alex Nurmen reseptillä herkullinen lammasateria vaikkapa pääsiäispöytään. 

2 Karitsan karetta
1 tl Sormisuolaa
  Kastike
1 l  Lihalientä
2 dl Punaviiniä, Shiraz
1 Sipuli
2 Valkosipulinkynttä
1 dl Tuoretta timjamia
1 dl Tuoretta rosmariinia
2 Laakerinlehteä
  Sherryetikkaa
  Papucassoulet
300 g Keitettyjä papuja, esim. valko- tai mustapapuja
1 dl Tuoreita herneitä
50 g Voita
  Suolaa
  Mustapippuria

Ohje

  1. Paista karitsan kareeseen kaunis väri pannulla pintaan.

  2. Kypsennä liha 120-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämmöksi 54 astetta.

  3. Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä 10 minuutin ajan ennen tarjoilua.

  4. Kuullota pilkottua sipulia kattilassa kymmenen minuuttia.

  5. Lisää joukkoon punaviini ja anna seoksen kiehua voimakkaasti toiset 10 minuuttia.

  6. Lisää lihaliemi ja jatka keittämistä 20 minuutin ajan.

  7. Siivilöi kokoonkeittynyt kastike.

  8. Lisää lopuksi yrtit ja hauduta kastiketta vielä 15 minuuttia.

  9. Lisää lopuksi makusi mukaan suolaa, sokeria sekä sherryetikkaa.

  10. Lämmitä pavut kastikkeessa, lisää lopuksi voi ja herneet. Tarjoile karitsan kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!