Kokonaisena paistettua riekkoa

1kpl/hlö riekkoja
70 g/hlö puy-linssejä
porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa pieninä kuutioina
100 g tuoreita kanttarelleja
12-15 kpl karamellisoituja pikkusipuleita

Karpalokastike

5 punasipulia
1 porkkana
1 palsternakka
puolikas juuriselleri
1 valkosipuli
2 varsisellerin vartta
kaikki riekon rangat
1 plo Lapponia Polar Karpalolikööriä
4 – 6 l liha-/ lintulientä

Kokonaisena paistettua riekkoa, juureslinssipaistosta ja tummaa Lapponia Karpalo -kastiketta

Paahda kattilassa juurekset ja riekon rangat, lisää joukkoon Lapponia Polar Karpalolikööri, keitä kasaan ( n. puoleen). Lisää joukkoon lihaliemi ja keitä kastikkeen paksuus. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku ja viimeistele kastike muutamalla voin nokareella.