Alex Nurmi

Kylmäsavulohipasta

Ohje 4:lle
300 g nauhapastaa
300 g kylmäsavulohta viipaleina
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2-3 tl tomaattipyreetä
100 g katkarapuja
50 g sinisimpukoita keitettynä
2-3 dl kermaa
0,5 dl tilliä hienonnettuna
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
kuivattua chiliä
suolaa

Hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaattipyree joukkoon ja anna paahtua hetken aikaa. Suikaloi pannulle lohi ja kaada sekaan myös kerma. Mausta kastike tillillä, chilillä sekä sitruunankuorella. Anna kastikkeen hautua hetken aikaa ja lisää lopuksi ravut sekä simpukat.

Sekoita kastike keitetyn ja valutetun pastan kanssa tai tarjoa kastike erikseen.