Lakkahyytelöity valkosuklaakakku

Jälkiruoka Suklaa
Lakkahyytelöity valkosuklaakakku-reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Alex Nurmen resepti on kahdeksalle. 

Valkosuklaakakku

1 kpl Valmis kakkupohja
200 g Valkosuklaata
3 Liivatelehteä
3 dl Kuohukermaa
2 dl Maitorahkaa
2 Kananmunaa
1 dl Chymos Lakka Väkevä Marjaviini

Lakkahyytelö

2 dl Lakkahilloa tai mehua
2 dl Chymos Lakka Väkevä Marjaviini
4 Liivatelehteä

Ohje

  1. Valkosuklaakakku: Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele kakkupohja sen päälle tasaisesti. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata samalla suklaa vesihauteessa. Vaahdota erillisissä kulhoissa kerma ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta viini kattilassa, purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan viiniin. Sekoita munavaahto varovasti suklaaseen. Kaada sitten kuuma liivateseos ohuena nauhana joukkoon ja sekoita täysin tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon rahka ja kermavaahtoseos. Sekoita varovaisesti ja kaada pohjan päälle. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään kahdeksi tunniksi.

  2. Lakkahyytelö:  Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta hillo ja viini kattilassa, purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan nesteeseen. Kaada seos jääkaapissa hyytyneen kakun pinnalle varoen. Nosta kakku kylmään ja anna hyytyä 5 tunnin ajan. Poista irtopohjavuoka, nosta kakku vadille ja koristele haluamallasi tavalla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!