Alex Nurmi

Marjaisat leivokset

20 kpl

Taikina

100 g voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte

1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Chymos Väkevä Mansikka- tai Mustikkaviini
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

tuoreita marjoja
minttua

Taikina

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jauhoseos vaahtoon. Sekoita taikinaksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paloittele taikina 20:n osaan. Painele palat voideltuihin leivosvuokiin (ø 6-7 cm). Paista 200 °C uunissa 12-16 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa pois vuoista.

Täyte

Sekoita tuorejuusto, viini ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Sekoita seos hyvin ja anna kylmettyä jääkaapissa tunnin ajan. Lusikoi täyte pursotinpussiin, pursota ja koristele leivokset marjoilla ja mintulla.

Täytä leivospohjat vasta vähän ennen tarjoilua!