Alex Nurmi

Rapukeitto

500 g kokonaisia katkarapuja
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyreetä

1 l mietoa kalalientä tai vettä
2,5 dl kermaa
15 g voita
suolaa
tabascoa tai chiliä

Koristeluun

100 g jokiravunpyrstöjä
tilliä

Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen paahtua hetki. Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.

Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Suurusta keitto lopuksi maissijauhoilla, jolloin siitä tulee täyteläisempää.

Asettele jokiravunpyrstöt lautaselle ja kaada kuohkea keitto vasta pöydässä vieraille.