Alex Nurmi

Sitruunalla maustettua lohta

Ohje 4:lle
800 g tuoretta merilohta
1 sitruuna
400 g bataattia
400 g tuoretta vihreää parsaa
suolaa
150 g valmista tsatsikia

Tsatsiki

100 g kurkkua
2 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
tuoretta minttua

Sitruunalla maustettua lohta ja grillattuja kasviksia

Leikkaa lohi kahdeksaan samankokoiseen palaan ja mausta kalan pinta sitruunasta raastetulla kuorella sekä puristetulla mehulla. Ripottele pintaan myös suolaa ja jätä maustumaan tunniksi.

Leikkaa pesty bataatti 2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä n. 5 min ajan. Keitä myös kuorelliset parsat suolalla maustetussa vedessä 3-4 min ajan, riippuen parsojen koosta.

Kuumenna grilli ja kypsennä maustuneet lohipalat siinä ja grillaa myös bataatit sekä parsat siinä.

Tarjoile raikkaan tsatsikin kanssa.

Tsatsiki

Pese huolellisesti kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Raasta myös valkosipuli hienoksi joukkoon. Valuta raasteesta liiat nesteet siivilässä. Halutessasi voit myös valuttaa jogurttia hetken aikaa, jolloin lopputulos on hieman kiinteämpi.

Sekoita kurkkuraaste, hienonnetut yrtit sekä mausteet keskenään ja lisää lopuksi valunut jogurtti. Anna maustua hetki jääkaapissa.