Alex Nurmi

Suklaiset churrot

Ohje: noin 30 churroa valmistusaika 90 min

Churrot:

2,5 dl vettä
100 g voita
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 l rypsiöljyä
pursotinpussi
1 dl sokeria pinnalle

Suklaaraidat:

100 g tummaa leivontasuklaata
100 g valkoista leivontasuklaata
pursotinpussi

Churrot:

Mittaa kattilaan vesi, rasva, sokeri sekä suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon.
Sekoita hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.
Kuumenna öljy kattilassa 175c asteeseen.
Pursota taikinasta peukolon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn ja anna kypsyä kullan ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan. Kääntele churrot lämpiminä sokeriseoksessa.

Suklaaraidat:

Laita suklaat omiin pursotinpusseihin ja sulate ne miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Pursota suklaata jäähtyneiden munkkitankojen päälle.