Alex Nurmi

Lammaspyörykät ja pitaleipää

Ohje 4:lle

Lammaspyörykät ja grillattua pitaleipää

400g lampaanpaistijauhelihaa
1 dl paseerattua tomaattia
1 kananmuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna

Lisäksi:

4 pitaleipää
200 g maustettua tomaattimurskaa
salaattia
tsatsikia

Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin sekaisin ja vaivaa taikinaa muutamien minuuttien ajan. Nosta taikina vetäytymään jääkaappiin tunniksi, jonka jälkeen pyörittele siitä isoja pullia.
Paista lammaspullat pannulla kauttaaltaan ja lisää maustettu tomaattimurska pannulle. Hauduta pullat mehukkaiksi ja tarjoile pitojen kanssa.