Samppanjapiknikki Pariisissa - tai omalla nurmikolla!

18.05.2016

Ylellinen samppanjapiknikki kruunaa kesälomamatkan Pariisiin. Listasimme parhaat vinkit hurmaavaan hetkeen.

Aloita piknikin suunnittelu valitsemalla viihtyisä puisto. Monissa Pariisin puistoissa nurmikolla istuminen on kielletty, mutta sen sijaan tarjolla on runsaasti tuoleja ja penkkejä. Näin tilanne on esimerkiksi Louvren lähellä sijaitsevassa viehättävässä Palais-Royalin puistossa, jonne moni pariisilainen suuntaa lounasaikaan nauttimaan eväitään.

Nurmikolla istumisesta voi kuitenkin nautiskella esimerkiksi maineikkaassa Luxemburgin puistossa, jolla on suomalaisille erityinen merkitys Albert Edelfeltin vuonna 1887 maalaaman, samannimisen öljyvärityön ansiosta. Istumiselle varatut nurmikkoalueet on merkitty selkeillä kylteillä.

Hanki hohdokkaat eväät. Seinen vasemmalla rannalla sijaitsevaa Saint Germain des Prés’tä halkova Rue de Seine sekä sen lähikadut ovat pittoreskeja paikkoja tutustua ranskalaiseen ruokakulttuuriin ja sen pieniin erikoisliikkeisiin: leipomoihin, juusto- ja leikkeleliikkeisiin sekä vihanneskauppoihin.

Voit myös suunnata maailman vanhimman tavaratalon eli vuonna 1853 perustetun Le Bon Marchén ruokaosastolle La Grande Épicerie de Paris -liikkeeseen (38, Rue de Sèvres).Gustave Eiffelin suunnittelemassa tilassa, joka esiintyi Émile Zolan romaanissa Naisten paratiisi (1883) täyttyvät kaikki herkkusuun päiväunet.

Juomaksi nurmikkoateriallesi suosittelemme lukuisia palkintoja voittanutta G. H. Mumm Cordon Rouge Brutia, joka edustaa ehdottomasti samppanjoiden parhaimmistoa. Se sopii ryhdikkyytensä vuoksi erityisen hyvin ruokailuun.

Pariisissa ei kannata jättää jälkiruokaa väliin. Puistopiknikille suosittelen mehevää leivosta, jonka voit hankkia esimerkiksi maailmankuulusta Fauchonin konditoriasta (24−26 Place de la Madeleine). Pastellivärein somistetusta Laduréesta, jonka vanhin myymälä sijaitsee osoitteessa 18 Rue Royale lähellä Madeleine-kirkkoa, on puolestaan sukeutunut maittavien macaron-leivostensa vuoksi varsinainen sokerisakarien pyhiinvaelluspaikka.

Leivosilotulituksen palanpainikkeeksi sopii loistavasti puolikuiva ja pehmeä G. H. Mumm Demi-Sec.

Lentoliput Pariisiin yhä hankkimatta? Elegantin pariisilaispiknikin saat loihdittua mainiosti myös kotinurmellesi. Varaa kylliksi samppanjaa, reilusti retiisejä, kirsikkatomaatteja ja muita ranskalaisten suosimia naposteluvihanneksia, juustoja sekä leikkeleitä. Äläkä unohda milloinkaan jälkiruokaleivoksia. Bon appetit!

 

Artikkelin kirjoittaja Mirva Saukkola on tyyli- ja tapa-asiantuntija, joka on kirjoittanut teokset Etiketti (WSOY 2014) ja Kaikki mitä olet aina halunnut tietää pukeutumisesta (WSOY 2015).

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!