SAS Chateau Malakoff

Ranska
Malkoff valmistaa Jeanmaire-samppanjaa

SAS Chateau Malakoff on yhdistänyt kolme pitkät perinteet omaavaa samppanjataloa - Beaumet, Oudinot ja Jeanmaire - , joista Jeanmairen viimeisempänä. Jeanmaire-samppanjoiden historia ulottuu vuoteen 1933, jolloin viininviljelijä André Jeanmaire perusti Jeanmaire-samppanjatalon Avizeen, Côte des Blancin -viinialueelle. Ensimmäiset pullot Jeanmaire Blanc de Blancs -samppanjaa hän valmisti oman Grand Cru -luokituksen saaneen viinitilansa rypäleistä. Elegantit samppanjat saavuttivat nopeasti suosiota niin Pariisissa kuin muuallakin Euroopassa.

Vuonna 1981 Jeanmairen omistajaksi vaihtui Trouillardin perhe, joka omisti Château Malakoffin linnan. Samppanjatalo on investoinut vuosien saatossa merkittävästi moderiin tuotantoon varmistaakseen samppanjoidensa jatkuvan laadun kehittämisen. Samaan aikaan samppanjatalon vienti onkin kasvanut ja sen samppanjoita nautitaan niin Suomessa kuin Ruosissa, Iso-Britanniassa, Belgiassa, Hollannissa, Japanissa ja Yhdysvalloissakin. Samppanjatalon filosofiana on valmistaa hyvää samppanjaa suurelle yleisölle, joka voi nauttia sen sellaisenaan, aperitiivina tai cocktaileissa.

Vuonna 2004 Trouillardin perhe myi Château Malakoffin Laurent-Perrier Groupille, jolla on samat pyrkimykset samppanjan ja sen tuotannon laadun kehittämisessä.