Serranonkinkulla vuorattu broilerinpaistileike ja kasvislisäke grillistä

Tyylikäs grilliruoka valmistuu helposti vaikkapa vierastarjottavaksi. Tämän ruoan voit valmistaa kokonaan grillin ympärillä. Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

6 annosta

6 broilerin paistileikettä

Marinadi:

2 hienonnettua valkosipulinkynttä

2 rkl rypsiöljyä

½ tl suolaa

ripaus rakuunaa

Lisäksi:

100 g Serranon kinkkua

6 aurinkokuivattua tomaattia

Lisäke:

1 iso kesäkurpitsa

1-2 paprikaa

3 sipulia lohkoina

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl soijakastiketta

mustapippuria myllystä

Valmista marinadi:

Sekoita hienonnettujen valkosipulinkynsien joukkoon rypsiöljy, suola ja ripaus rakuunaa. Levitä marinadi broilerin paistileikkeiden päälle kauttaaltaan.Anna maustua mielellään muutama tunti tai yön yli.

Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.Käännä Serranon kinkut paistileikkeiden ympärille. Piilota kunkin leikkeen sisään yksi aurinkokuivattu tomaatti.

Esivalmistele kasvikset.

Paloittele kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi. Paloittele paprika, lohko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet.

Grillaa paistileikkeet molemmin puolin kuumassa öljytyssä grillissä.

Grillaa kasvikset öljytyssä grillivuoassa tai kääntele hetki kuumalla pannulla.

Mausta lopuksi soijakastikkeella ja mustapippurirouheella.