St Agur ja valkoinen portviini

St Agur, Ranska
Saint Agur juusto on mutkikkaan ja perinteikkään käsityötaidon erinomainen lopputulos. St Agurin maku on kermaisen täyteläinen eikä niin voimakas kuin sinihomejuustoilla yleensä. Vaikka St Agur luokitellaan suolapitoisuutensa vuoksi voimakassuolaisiin, se sijoittuu yleisessä sinihomejuustojen suolapitoisuusvertailussa vähäsuolaisimpien joukkoon. St Agur kuuluu olennaisena osana juustotarjottimelle, mutta se soveltuu hyvin myös keittojen, kastikkeiden, salaattien ja leivonnaisten maustamiseen.

Viinisuositus
Ferreira 10 Y.O. White Port on meripihkanruskea, makea portviini, joka sopii erinomaisesti juustojen ja jälkiruokien seuralaiseksi. Viinin aromit ovat vahvasti hedelmäisiä ja siitä voi aistia mm. taatelia, aprikoosia, appelsiininkuorta ja pähkinää. Mausteista ja aromikasta makua seuraa pitkä ja lämmin jälkimaku. Tumman portviinin ystäville suosittelemme Sandemanin rubya.