Alex Nurmi

Syysjuureksia, hasselpähkinää ja fetajuustoa

Ohje 6:lle

Syysjuurekset

1 iso selleri
6 isoa maa-artisokkaa
8 naattiporkkanaa
4 naurista
4 sipulia
200 g hasselpähkinää
400 g fetajuustoa
1 dl oliiviöljyä
2 tl merisuolaa
hunajaa

Yrttiöljy

1 ruukku persiljaa
1 ruukku basilikaa
1 dl öljyä
1 tl suolaa

Juurekset

Leikkaa kaikki juurekset tasakokoisiksi paloiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja kaada öljyä tasaisesti juuresten pintaan.
Kypsennä juureksia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Kääntele muutaman kerran juureksia paiston aikana.

Hasselpähkinät

Paahda 180-asteisessa uunissa viisi minuuttia ja hiero pyyhkeellä enimmät kuoret pois. Murskaa kevyesti.

Yrttiöljy

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita yrttiöljy tasaiseksi.

Mausta juurekset yrttiöljyllä ja tarjoa paahdettujen hasselpähkinöiden sekä fetajuuston kanssa.