Tex-mex kukkakaali ja salsadippi

Tex-mex kukkakaalit ovat kiva kasvisvaihtoehto meksikolaishenkiseen pöytään. Mausteiset makupalat dipataan salsadippiin sellaisenaan tai sitten niistä voi koota kokonaisen aterian tortillojen väliin lisukkeineen.

n. 4:lle

1 valkuainen
3 rkl Bbq-kastiketta
n. 400 g kukkakaalin kukintoja
1 pss à 50 g Santa Marian crispy chicken mausteseosta

Salsadippi
150 g Creme Fraichea
1 dl salsakastiketta

Lisäksi tarjoiluun
tortilloja tai tortillaveneitä
cheddarjuustoa, maun mukaan
cowboyn kaviaaria
tuoreita vihanneksia

Valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita valkuainen ja Bbq-kastike yhteen.
3. Sekoittele kukkakaalin kukinnot valkuaisseoksessa ja nosta kulhoon.
4. Kaada kukkakaalin kukintojen päälle crispy chicken mausteseos ja sekoittele jotta mausteseos tarttuu joka puolelle kukintoja.
5. Kaada kuorrutetut kukinnot leivinpaperoidulle pellille ja nosta uuniin.
6. Paista kukintoja uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit saavat kauniin paistopinnan ja ne ovat kypsyneet.
7. Sekoita sillä välin dipin ainekset yhteen. Nosta dippi jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa kunnes kukkakaalit ovat valmiita.

Resepti:
Sari Spåra
www.sweetfoodomine.com