Trenditerveisiä Berliinistä

Kävimme haistelemassa alkoholialan trendejä Bar Convent -tapahtumassa Berliinissä ja alan kotimaisilla messuilla Finnbarissa. Tämän hetken mielenkiintoisimpia trendejä ovat luksus-alkoholit, erilaiset maustebitterit, ananaksen käyttö raaka-aineena (ja sisustuselementtinä), kupari sekä tarjoiluastioissa että sisustuksen osana ja epätyypilliset tarjoiluastiat kuten purkit.

Suolaiset cocktailit
Cocktailien ainesosissa käytetään yrttejä, luonnon raaka-aineita kuten mäntyä, etikkaa tai suolaa. Tämän tyylisuunnan perinteisin ja tunnetuin esimerkki on varmasti Bloody Mary. Maailmalla tehdään myös shrubtyylisiä eli etikkapohjaisia drinkkejä. Pienellä vaivalla sellaiset onnistuvat myös kotona.

Käsityö ja perinteet
Tämä trendi näkyy vahvasti niin tuotteissa kuin esillepanoissa. Markkinoilla on eri juomakategorioista tarjolla suuri määrä niin sanotusti käsityönä tehtyjä tuotteita, jotka valmistetaan pientislaamoissa, pienpaahtimoissa tai pienpanimoissa pienissä erissä ja erittäin laadukkaista raakaaineista. Myös paikallisuus ja paikalliset perinteet tai perinnemaut nostavat suosiotaan ympäri maailman.

Laadukkaat mixerit, puhtaat maut, yksinkertaisuus
Kuluttajat ovat koko ajan vaativampia ja tuotetietoisempia. Juomasekoitusten raaka-aineiden laatuun kiinnitetään erityishuomiota niin laadukkaissa cocktailbaareissa kuin myös kaikissa huippuravintoloissa. Maut ovat yksinkertaisia ja puhtaita. Tuoreet marjat, yrtit ja erilaiset luonnonsokerit toimivat makupohjina. Sitrusmehut tuorepuristetaan. Valmiit esansseilla maustetut sokerisiirapit eivät kuulu moderniin ravintolaan. Mixerit monipuolistuvat koko ajan ja esimerkiksi tonic-vesiä löytyy eri tuottajiltahieman eri makuvarienteilla ja juomiin saadaan pelkästään niillä uudenlaisia vivahteita.

Matala-alkoholiset cocktailit
USA:sta Eurooppaan levinnyt trendi eli matala-alkoholiset cocktailit näkyivät messuilla vahvasti. Myös ruokaravintoloiden ja laadukkaiden cocktailbaarien listoilla nämä cocktailit näkyvät koko ajan kasvavana ryhmänä. Ihmiset haluavat viihtyä ja nauttia ravintolaillasta päihtymättä kuitenkaan liikaa.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi