Kokkaa raikas aasialainen nuudelisalaatti jättikatkaravuilla. Tämän annoksen kanssa sopii erityisesti pirteän hedelmäinen Jacob's Creek Organic Chardonnay.
Ainesosat:
100 g Riisivermiselli nuudeleita
100 g Sokeriherneitä (ohueksi viipaloituna)
2–3 Punaista chiliä pieneksi pilkottuna
1 dl Herneenversoja
Pieni nippu kevätsipuleita pitkittäin pilkottuna
Pieni porkkana kuorittuna ja hienonnettuna
Vietnamilaista minttua
Tuoreita basikikanlehtiä
Tuoretta korianteria
Paahdettuja/suolattuja maapähkinöitä tai cashwepähkinöitä koristeluun
750 g Jättikatkarapuja
Öljyä paistamiseen
Valmistus:
- Kypsennä riisivermiselli nuudelit kiehuvassa vedessä 3-5 minuutin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa hyvin.
- Laita nuudelit isoon kulhoon ja sekoita muut ainekset sekaan. Laita sivuun rapujen kypsentämisen ajaksi.
- Laita isolle wokki- tai paistinpannulle öljyä ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Kun öljy on kuumaa, paista jättikatkaravut erissä kypsäksi.
- Anna rapujen viilentyä hieman ennen kuin sekoitat ne nuudeleiden ja yrttien joukkoon.
- Kaada kastike päälle ja tarjoile.
- Voit koristella annoksen tuoreella korianterilla ja omavalintaisilla pähkinöillä.
Kastike:
- Sekoita yhteen 0,75 dl riisiviiniä ja viinietikkaa, puolikkaan limen mehu sekä hyppysellinen suolaa ja sokeria.
Vinkit:
Voit käyttää tuoreita, valmiiksi kuorittuja jättikatkarapuja.
Käytä chiliä oman makusi mukaan - joko enemmän tai vähäemmän mitä ohjeessa kerrotaan.