Amerikkalainen juustokakku on täyteläinen, pehmeä ja samettinen. Aidoimmillaan se on legendaarinen New York Cheese Cake. Tällä ohjeella onnistut.
New York Cheese Cake -juustokakun alkuperä
1900-luvulla juustokakut olivat hyvin suosittuja New Yorkissa. Juustokakku ei newyorkilaisten mukaan ollut juustokakku ennen kuin se oli juustokakku New Yorkissa. Kunnia New York Cheese Cake -reseptin kehittämisestä on annettu ravintoloitsija Arnold Reubenille. Tarinan mukaan Arnold sai maistaa 1920-luvulla juustokakkua yksityiskodissa. Hän ihastui tarjottuun herkkuun ja otti pohjaksi emännän reseptin. Sen pohjalta hän lähti kehittämään omaa versiotaan tuorejuustosta, kermasta, kananmunista ja sokerista. Reubenin juustokakusta tuli nopeasti hyvin suosittu. Loppu onkin historiaa.
Amerikkalainen juustokakku on upea jälkiruoka sellaisenaan, mutta vadelma- tai mansikkakastike täydentää hienosti tämän täyteläisen herkun. Tee se jo päivää ennen tarjoilua – paista ja laita jääkaappiin vetäytymään.
Amerikkalaiseen juustokakkuun tarvitset
Pohja | |
200g | Digestive-keksejä |
125g | Voita |
Täyte | |
600g | Philadelphia-tuorejuustoa |
2,5 dl | Sokeria |
2 tl | Vaniljasokeria |
1 | Sitruunan kuori raastettuna |
2 | Kananmunaa |
150g | Crème Fraîche (ranskankermaa) |
0,5 dl | Maissitärkkelysjauhoa |
1 dl | Kuohukermaa |
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija 22–24cm).
- Tee pohja. Sulata voi, murskaa keksit ja sekoita ne keskenään.
- Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
- Tee täyte.
- Raasta sitruunan kuori.
- Vatkaa täytteen aineksista ensin keskenään tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja raastettu sitruunan kuori sileäksi massaksi. Käytä monitoimikonetta tai sähkövatkainta.
- Lisää ranskankerma.
- Yhdistä maissitärkkelysjauho ja kerma. Sekoita kunnes jauho liukenee kermaan.
- Lisää seos täytteeseen.
- Vatkaa täytteen joukkoon kanamunat yksi kerrallaan. Täytteestä on tarkoitusta tulla samettisen kuohkeaa. Vältä vatkaamasta kuitenkin liikaa, sillä liika ilma saa kakun täytteen halkeilemaan.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Paista uunissa alaritilällä noin tunti. Kakun reunojen tulee olla kiinteät, mutta keskus ei saa olla täysin kiinteä.
- Jos kakun pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
- Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään - ja pidä juustokakku siellä yön yli.