Apposet eli keitetyt herneenpalot

Salaatit ja kasvisruoka
Apposet eli keitetyt herneenpalot

Apposet eli keitetyt herneenpalot ovat mainio alkupala esimerkiksi rapujuhliin.

Tarvitset:

2 l tuoreita herneenpalkoja
2 l vettä
1,5 rkl suolaa

Lisäksi:
0,5 dl voisulaa

Valmistusohje:

  1. Huuhtele herneenpalot huolellisesti juoksevan veden alla.
  2. Kiehauta vesi suurehkossa kattilassa. Lisää veteen suola ja herneenpalot.
  3. Keitä noin 15 minuutin ajan tai kunnes palot ovat kauttaaltaan pehmenneet.
  4. Valuta ylimääräinen vesi pois, ja tarjoile herneenpalot voisulan kanssa.

Kuva ja resepti: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!