Bahn mi -patongit on suunniteltu roseeviinien klassikolle, Mateus Rosélle.
6 kpl
Tarvitset:
1 kukkakaali (n. 500 g)
5 rkl soijakastiketta
2 rkl sambal oelekia tai srirachaa
1 rkl vaahterasiirappia
1 rkl limen mehua
1 rkl seesamiöljyä
Pikapikkelöidyt vihannekset:
6 retiisiä
1 porkkana
½ kurkku
2 dl omenaviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Lisäksi:
2 patonkia
Tartex-kasvistahnaa
(vegaanista) majoneesia
korianteria
jalapenoa
Valmistusohje:
- Leikkaa kukkakaali noin 1,5 sentin siivuiksi. Pienimmät palaset voit käyttää johonkin toiseen ruokaan. Sekoita soijakastike, sambal oelek, vaahterasiirappi, limen mehu ja seesamiöljy keskenään ja sekoita marinadi kukkakaalien joukkoon. Anna maustua pari tuntia ja grillaa kukkakaaleja muutama minuutti per puoli. Käytä kuumina tai jäähtyneinä.
- Pikapikkelöityjä kasviksia varten leikkaa retiisi ja kurkku ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Laita kasvikset purkkiin. Mittaa kattilaan omenaviinietikka, vesi, sokeri ja suola, kiehauta ja anna sokerin sulaa. Kaada etikkaliemi kuumana kasvisten päälle, sulje kansi ja anna jäähtyä. Pikapikkelöidyt vihannekset ovat valmiita, kun liemi on jäähtynyt.
- Leikkaa patongit kolmeen osaan ja halkaise palat. Levitä sisäpinnoille runsaasti Tartexia ja majoneesia. Täytä patongit grillatuilla kukkakaaleilla ja pikapikkelöidyillä vihanneksilla. Viimeistele tuoreella korianterilla ja pilkotulla jalapenolla.
Resepti ja kuvat: Hanna Hurtta / Hannan Soppa