Näin kruunaat Oktoberfestin: Rieslingille Bretzel
8-10 kpl resepti
Ainekset
7 dl | Vehnäjauhoja |
2 tl | Sokeria |
1 tl | Suolaa |
1 tl | Kuivahiivaa |
3 rkl | Sulatettua voita |
2 rkl | Ruokasoodaa |
Valmistus
- Sekoita ensin 5dl jauhoja, sokeri, suola ja kuivahiiva seokseen. Lisää sen verran jauhoja seokseen niin, että taikina ei taru sormiin.
- Lisää sekoitukseen 1 rkl sulatettua voita ja vatkaa taikinaa n.10 min. Jätä taikina kohoamaan n. puoleksi tunniksi.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile pitkiksi pötköiksi, jonka jälkeen kiepauta ne rinkeleiksi. Anna niiden kohota 30 min.
- Kuumenna 2L vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon ruokasooda. Keitä rinkeleitä vedessä n. 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen nosta ne leivinpaperille.
- Voitele rinkelit lopulla sulatetulla voilla ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Paista rinkelit 225 asteisessa uunissa n. 15 min ja valmis!