Bretzel

Jälkiruoka Pikkusuolaiset
Bretzel

Näin kruunaat Oktoberfestin: Rieslingille Bretzel

8-10 kpl resepti

Ainekset

7 dl Vehnäjauhoja
2 tl Sokeria
1 tl Suolaa
1 tl Kuivahiivaa
3 rkl Sulatettua voita
2 rkl Ruokasoodaa

Valmistus

  1. Sekoita ensin 5dl jauhoja, sokeri, suola ja kuivahiiva seokseen. Lisää sen verran jauhoja seokseen niin, että taikina ei taru sormiin.
  2. Lisää sekoitukseen 1 rkl sulatettua voita ja vatkaa taikinaa n.10 min. Jätä taikina kohoamaan n. puoleksi tunniksi.
  3. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile pitkiksi pötköiksi, jonka jälkeen kiepauta ne rinkeleiksi. Anna niiden kohota 30 min.
  4. Kuumenna 2L vettä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon ruokasooda. Keitä rinkeleitä vedessä n. 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen nosta ne leivinpaperille.
  5. Voitele rinkelit lopulla sulatetulla voilla ja ripottele päälle sormisuolaa.
  6. Paista rinkelit 225 asteisessa uunissa n. 15 min ja valmis!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!