Croissantit briejuustolla ja mansikoilla

Miedot juustot Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu
Croissantit briejuustolla ja mansikoilla

6:lle

Tarvitset:

6 croissanttia
200 g Brie valkohomejuustoa
n. 2 dl tuoreita mansikoita
n. 2 dl salaattisekoitusta
(basilikan lehtiä)

Valmistus:

  1. Halkaise croissantit.
  2. Leikkaa briejuusto ja mansikat ohuiksi paloiksi.
  3. Täytä croissant salaattisekoituksella, briejuustolla ja mansikoilla.

Voit joko ostaa valmiita croissantteja tai valmistaa ne itse:

Croissantit

12 kpl

Tarvitset:

50 g tuorehiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
100 g jääkaappikylmää voita

Voiteluun
muna

Valmistus:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää muna, suola ja vehnäjauhot.
  3. Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 30 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Leikkaa jääkaappikylmä voi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita taikinapuolikas voilevyn päälle.
  5. Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee sinuun päin. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen. Kauli ja taita samalla tavoin vielä 3 kertaa. Huom! Voit antaa taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
  6. Leikkaa taikina kahtia. Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi.
  7. Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kohti kärkeä.
  8. Nosta sarvet leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla peitettynä noin 1 h.
  9. Voitele sarvet munalla.
  10. Paista croissantteja 225 asteisen uunin keskitasossa noin 10-12 minuuttia.
  11. Ota valmiit croissantit uunista ja anna niiden levätä pari minuuttia ennen kuin nostat ritilälle jäähtymään. Huom! Jäähdytä croissantit peittämättä niitä.

Resepti ja kuva: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!