6:lle
Tarvitset:
6 croissanttia
200 g Brie valkohomejuustoa
n. 2 dl tuoreita mansikoita
n. 2 dl salaattisekoitusta
(basilikan lehtiä)
Valmistus:
- Halkaise croissantit.
- Leikkaa briejuusto ja mansikat ohuiksi paloiksi.
- Täytä croissant salaattisekoituksella, briejuustolla ja mansikoilla.
Voit joko ostaa valmiita croissantteja tai valmistaa ne itse:
Croissantit
12 kpl
Tarvitset:
50 g tuorehiivaa
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
100 g jääkaappikylmää voita
Voiteluun
muna
Valmistus:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää muna, suola ja vehnäjauhot.
- Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 30 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Leikkaa jääkaappikylmä voi ohuiksi viipaleiksi juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita taikinapuolikas voilevyn päälle.
- Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee sinuun päin. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen. Kauli ja taita samalla tavoin vielä 3 kertaa. Huom! Voit antaa taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
- Leikkaa taikina kahtia. Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi.
- Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kohti kärkeä.
- Nosta sarvet leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinan alla peitettynä noin 1 h.
- Voitele sarvet munalla.
- Paista croissantteja 225 asteisen uunin keskitasossa noin 10-12 minuuttia.
- Ota valmiit croissantit uunista ja anna niiden levätä pari minuuttia ennen kuin nostat ritilälle jäähtymään. Huom! Jäähdytä croissantit peittämättä niitä.
Resepti ja kuva: Sari Spåra