Friteeratut scampit ja papaijasalaatti à la Alex

Äyriäiset
Friteeratut scampi ja papaijasalaatti -ruoka-annos

Ohje on neljälle ruokalijaille. 

  Papaijasalaatti
250 g Papaijan lihaa kuutioina
50 g Sokeriherneitä
25 g Cashewpähkinöitä paahdettuna
2–3 rkl Hapanimeläkastiketta
  Tuoretta korianteria koristeluun
  Tuoretta vesikrassia koristeluun
  Friteeratut Scampit
20 kpl Scampeja
3 dl Rypsiöljyä tai syväpaistoöljyä
2 dl Maissilastuja
2 kpl Kananmunaa
  Suolaa

Ohjeet

  1. Papaijasalaatti: Huuhtele sokeriherneet hyvin ja suikaloi ohuen ohuiksi.
    Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, lusikoi tarjoiluastiaan ja koristele yrteillä. 

  2. Friteeratut Scampit: Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.

  3. Vatkaa sillä aikaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää sinne suola.

  4. Kuivaa scampit talouspaperilla ja kasta ne munaseoksessa.

  5. Murskaa maissilastut hienoksi ja kierittele scampit lopuksi niissä.

  6. Friteeraa scampit rapeiksi öljyssä ja nauti salaatin kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!