Pienet suupalat ja suolaiset sormiruoat on oivallista juhlaruokaa, jota on helppo syödä jutustelun lomassa.
Reseptistä tulee noin 8 varrasta
Tarvitset:
500 g jättikatkarapuja (kuorellinen)
16 kpl Pimiento de Padron paprikoita
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 limetin mehua
2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 tl chilijauhetta
1/2 savupaprikaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
Tee näin:
- Valmista marinadi, sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään.
- Leikkaa katkaravun kuori selkäpuolelta auki. Poista suoli ja huuhtele.
- Sekoita katkaravut marinadin joukkoon. Marinoi noin tunti.
- Asettele ravut ja paprikat grillitikkuihin. Grillaan molemmin puolin muutama minuutti.
Resepti ja kuva: Peggy Thomas