Grillivartaat ovat kesän helppo ja nopea herkku. Valmista grillivartaiden seuraan raikas salaatti ja grillaa lisäksi esimerkiksi kasviksia.
Tarvitset:
0,5 kg karitsan paahtopaistia
0,5 kg karitsan ulkofilettä
4 rkl Rub-mausteseosta
Valmista näin:
- Poista karitsan paahtopaistista ja ulkofileestä kalvoja, mikäli niissä on, ja kuutio reiluiksi paloiksi.
- Levitä lihoihin sen jälkeen reilusti rub-maustetta ja hiero mauste hyvin lihoihin kauttaaltaan.
- Asettele lihat vartaisiin – tästä määrästä tuli seitsemän runsasta varrasta.
- Grillaa lihoja suoralla tulella puoleltaan n. 3 minuuttia.
- Nosta tämän jälkeen vetäymään.
Grillatut paprikat
Tarvitset:
0,4 kg padron-paprikoita
0,3 kg minipaprikoita eri väreissä
4–5 kesäsipulia ilman vartta
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Herbamarea
Valmista näin:
- Halkaise minipaprikat ja leikka ristiviilto kesäsipuleihin.
- Laita kaikki ainekset vuokaan, levitä päälle öljyä ja ripottele hiukan Herbamarea pintaan.
- Grillaa suoralla tulella noin kaksi minuuttia puoleltaan ja nosta sitten vadille.
- Kun lämpimät paprikat saavat vähän aikaa seistä, ne pehmenevät entisestään.
Kuva ja reseptit: Alexander Trivedi