Kahlúa kahvilikööri antaa miellyttävästi makua tiramisuun. Reseptistä tulee noin 6-8 hlölle.
Raaka-aineet
5 keltuaista
120 g sokeria
2 dl kermaa
1 prk mascarponea
1,5 dl vahvaa kahvia
0,8 dl Kahlúaa
1 pkt lady fingers savoiardi -keksejä
vahvaa kaakaojauhetta
Valmistusohjeet
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- Vatkaa mascarpone ja 1 dl kermaa pikaisesti sekaisin. Lisää 2 rkl Kahluaa, ja yhdistä sen jälkeen seokseen keltuaisvaahto varovasti nostellen.
- Vatkaa vielä 1 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistä edelliseen seokseen.
- Keitä 1,5 vahvaa (espresso)kahvia ja sekoita siihen 0,5 dl Kahluaa. Kasta savoiardi-keksit Kahlualla maustettuun kahviin sokeripuoli alaspäin ja lado vuokaan, pienempien tarjoiluastioiden tai vaikka juomalasien pohjalle.
- Lusikoi vaahtomassaa keksien päälle ja siivilöi vaahdon päälle runsaasti tummaa kaakaojauhetta. Lado päälle uusi kerros kahvissa kostutettuja keksejä, lusikoi päälle vaahtoa ja ripottele kaakaojauhetta. Toista niin monta kertaa kuin haluat ja koristele lopuksi kaakaojauheella.
- Anna tiramisun tekeytyä kylmässä vähintään 2 tuntia. Parhaimman makuelämyksen saat, kun maltat odottaa tiramisun maustumista vuorokauden verran.
Resepti ja kuva: Pia Alapeteri